Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vuurwapen in auto leidt tot vondst van drugs en wapens

Gepubliceerd op:

Oosterland - Drie inzittenden van een auto zijn vrijdagavond 6 november op de Molenweg aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht close

De auto trok rond 21.30 uur de aandacht van agenten vanwege het rijgedrag van de bestuurder. De agenten gaven de auto op de Molenweg een stopteken. De 18-jarige bestuurder bleek niet in bezit van een rijbewijs. Bij een controle van de auto troffen agenten een vuurwapen en een mes in de auto aan. Het drietal is voor onderzoek ingesloten in een politiecel. Naast de 18-jarige man uit Middelburg, gaat het om een 18-jarige man uit Burgh-Haamstede en een 17-jarige uit Brouwershaven. De wapens zijn in beslag genomen.

Doorzoekingen

Zaterdag 7 november zijn er op 3 adressen in Burgh-Haamstede, Brouwershaven en Middelburg zoekingen gedaan in het kader van de Wet Wapens en Munitie. Daarbij zijn knalpatronen, een alarm- en balletjespistiool, een boksbeugel, 280 XTC-pillen en vals geld gevonden. In een kluis werd 73.000 euro gevonden. Het geld is in beslag genomen en de herkomst wordt onderzocht. De drie verdachten zijn maandag 9 november met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.