Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Oplichter brengt zwaar letsel toe aan slachtoffer

Gepubliceerd op:

Zaandam - Een bewoonster van de Lobeliusstraat in Zaandam werd maandag telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als een medewerker van een bank. Hij wilde de pincode van de vrouw weten en gaf aan dat hij later op de dag de pinpas op zou komen halen. In de tussentijd was ook een familielid van de vrouw aangekomen die de truc van de man doorhad.

Politielogo op zijkant politieauto

Toen de oplichter om 16.45 uur aan de deur kwam wilde het familielid foto's maken van deze oplichter. Hierop ontstond een handgemeen en vechtpartij, waarbij het familielid in het gezicht werd geslagen en geschopt. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis en is opgenomen. 

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Zie ook de getuigenoproep via  deze link Mocht u op een andere manier weten wie bij de incidenten betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden. U kunt ze uploaden via politie.nl  onder vermelding van 2020251365.

De politie waarschuwt iedereen voor dit soort babbeltrucs: Een bankmedewerker vraagt NOOIT om een pincode, en komt ook NOOIT een bankpas ophalen. Krijgt u zo’n verzoek, ga er niet op in en bel altijd de politie.