Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Snelle aanhouding na schietincident Schiedam

Laatst gewijzigd op:

Schiedam - Een paar uur na het schietincident aan de P.J. Troelstralaan is een 21-jarige verdachte aangehouden. Hij heeft zichzelf gemeld bij het politiebureau en wordt ervan verdacht de schutter te zijn.

Zaterdagmiddag, net voor 13.30 uur raakte een 18-jarige Schiedammer bij het incident ernstig gewond. Na de eerste hulp ter plaatse is hij in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een 22-jarige Schiedammer werd snel daarna aangehouden, zijn betrokkenheid bij het incident is onderzocht. Hij is inmiddels weer vrijgelaten. Het onderzoek wordt nog altijd voortgezet en alle informatie en eventuele beelden blijven welkom.

Na de melding van het schietincident waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Terwijl zij zich over het slachtoffer ontfermden en probeerden de plek van het incident af te zetten om sporen te beschermen, zorgden geëmotioneerde omstanders  voor een opstootje. Dat was gelukkig snel gesust.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, hij was niet aanspreekbaar. Agenten en rechercheurs zijn direct in gesprek gegaan met getuigen, omstanders en andere mogelijke betrokkenen, onderzoeken camerabeelden en verrichten sporenonderzoek. 
Vanmiddag meldde een 21-jarige Vlaardinger zich bij het politiebureau. Hij is direct aangehouden. Onderzocht wordt of hij verantwoordelijk is voor het schieten.

Heeft u meer informatie? Beelden van dashcam of bewakingscamera? Laat het ons weten! Upload je tip of beeldmateriaal via onderstaand tipformulier, bel 0900-8844 of blijf volledig anoniem via 0800-7000.
Heb je kennis over zware criminaliteit en wil je een keer vertrouwelijk praten met team criminele inlichtingen? Bel 088 -661 77 34  of kijk voor meer informatie op https://www.politie.nl/themas/team-criminele-inlichtingen.html