Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beelden WhatsApp-fraude in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Zeeuws-Vlaanderen - In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt op dinsdag 13 oktober aandacht besteed aan een oplichting in juni van dit jaar van een vrouw uit Zeeuws-Vlaanderen.

Het slachtoffer kreeg een WhatsApp-bericht van iemand die zich voordeed als haar volwassen zoon. Deze zou een dringende betaling niet kunnen voldoen. De vrouw maakte geld over en nog diezelfde avond werd het bedrag opgenomen bij een geldautomaat in Eindhoven.

Opsporingsbericht

Tijdens het politieonderzoek zijn hiervan bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat iemand de man op de beelden herkent. In een speciaal opsporingsbericht staat de foto.

Resultaat

Vorige week vertelde een slachtoffer uit Goes in de uitzending van het opsporingsprogramma dat hij begin juni ruim 6.500 euro had overgemaakt naar een rekening, in de veronderstelling dat hij hiermee zijn dochter hielp. Een man nam hierna in Groningen geld op van de rekening van een geldezel. Deze man werd naar aanleiding van Opsporing Verzocht verschillende keren herkend en meldde zich diezelfde avond bij de politie in Groningen. Hij werd gearresteerd.

Uitzendingen

De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 13 oktober, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 14 oktober wordt het programma rond 13.35 uur herhaald via NPO2.

Bescherm jezelf

De politie adviseert om nooit zo maar in te gaan op een betaalverzoek van een bekende. Check eerst via een ander kanaal bij deze vriend of hij of zij geld gevraagd heeft. Meer informatie over deze vorm van 'vriend-in-nood-fraude' staat op Politie.nl