Ga naar content

Onder invloed van alcohol

Laatste update:

Oostburg, Terneuzen - De politie in het teamgebied Zeeuws-Vlaanderen kreeg woensdag te maken met verschillende incidenten die alcoholgerelateerd waren. Twee dames werden aangehouden en raakten hun rijbewijs kwijt, één jongeman is naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 16.15 uur meldden getuigen bij de politie dat een mevrouw op haar scooter poogde weg te rijden in de Veerhoeklaan in Oostburg. Ze was al een paar keer gevallen en de melders hadden de indruk dat de vrouw stomdronken was.

Agenten kwamen ter plaatse. Er was geen normaal gesprek mogelijk met de 30-jarige inwoonster van Oostburg. Ze wilde niet meewerken en verzette zich hevig toen ze werd aangehouden en in de politieauto werd gezet. Aangekomen op het bureau was ze een beetje gekalmeerd en konden de agenten een ademanalyse bij haar afnemen. Hieruit bleek dat zij bijna zes keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Ze blies 1125 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Dronken vrouw achter het stuur

In Terneuzen meldden getuigen rond 16.30 uur dat de bestuurder van een personenauto vermoedelijk dronken was. Hij of zij zou plotseling midden op de weg stilstaan zonder dat er reden was om te stoppen, ook zou de bestuurder erg slingerend rijden en al meerdere malen bijna-aanrijdingen hebben gehad met geparkeerde voertuigen. Agenten gingen naar de Guido Gezellestraat en troffen daar de door getuigen omschreven auto.

Er zat een 65-jarige Terneuzense achter het stuur. Zij verklaarde niet te hebben gedronken. Toen de agenten een blaastest door haar lieten doen bleek iets anders. Ze blies een ‘F’. Dat betekent dat er teveel alcohol is genuttigd om nog achter het stuur te kruipen. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau om daar een ademanalyse af te nemen. Dit is niet gelukt. Een GGD-arts is vervolgens naar het bureau gekomen om bloed af te nemen van de vrouw. Dit monster wordt naar het NFI opgestuurd. Als de uitslag bekend is neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Dronken jongen op straat

Om 02.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag meldden omstanders dat er in de Westkolkstraat in Terneuzen een jongen op straat lag. De jongen zou veel teveel gedronken hebben. Hij was door de omstanders in de stabiele zijligging gelegd in afwachting van de hulpverleners. Zo troffen de agenten hem ook aan toen ze ter plaatse kwamen. De jongen (17 jaar uit Terneuzen) was nauwelijks aanspreekbaar.

Een ambulance kwam ook ter plaatse en de jongen werd op de brancard gelegd. Hij kwam bij en begon zich ineens hevig te verzetten. Hij sloeg wild om zich heen en spuugde een van de agenten in het gezicht. Uiteindelijk moesten de agenten meerijden in de ambulance om de jongen onder controle te houden. Hij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld, zij kwamen ook naar het ziekenhuis. De agent heeft aangifte gedaan van het spugen in zijn gezicht.