Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na dodelijk schietincident in Osdorp

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De politie zoekt getuigen van een schietincident in de nacht van maandag op dinsdag 20 oktober 2020 aan de Hoekenes in Amsterdam. Een 33-jarige man kwam daarbij om het leven.

Foto: Inter Visual Studio

Foto: Inter Visual Studio

Rond 2.00 uur kwamen bij de politie meldingen binnen dat er knallen op straat waren gehoord op de Hoekenes, ter hoogte van Vreedenhaven. Volgens getuigen lag een man bloedend op straat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze het slachtoffer (33) zwaargewond aan. Hij is direct gereanimeerd en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de ochtend aan zijn verwondingen overleden.

Onderzoek

De politie heeft een team van circa 20 rechercheurs gevormd dat onder leiding van de officier van justitie nader onderzoek doet naar de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident. Ter plaatse is technisch onderzoek verricht en er wordt gekeken naar mogelijke camerabeelden. Het is op dit moment nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat en ook hun signalement of dat van een vluchtrichting is nog niet bekend.

Getuigen en beelden

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en beelden van het incident. Heeft u rond 2.00 uur iets gezien rond Hoekenes, ter hoogte van Vreedenhaven, of beelden van wat er wellicht aan het incident vooraf is gegaan? Deel deze dan met ons via het tipformulier. Heeft u informatie die bij kan dragen aan het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.