Ga naar content

Update in onderzoek naar fatale mishandeling Arnhem

Laatste update:
Woordvoering:
Oost-Nederland

Arnhem - Er zijn nog eens twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale mishandeling aan de Spijkerstraat op woensdagavond 28 oktober. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Arnhem.

Eén jongen werd donderdagavond 29 oktober aangehouden, de andere jongen vandaag, 30 oktober. Deze twee verdachten hebben zich, in tegenstelling tot de andere vijf, zelf gemeld bij de politie. Zij zitten beiden vast en worden verhoord. Eén verdachte (van de eerste vijf) is inmiddels door het Openbaar Ministerie heengezonden lopende het onderzoek. Het gaat om de minderjarige jongen uit Westervoort, hij wordt niet langer als verdachte in deze zaak beschouwd.

Drie van de verdachten worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.  Van de andere drie zal in het weekend worden besloten of ze langer moeten blijven vastzitten en aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Veel vragen over de toedracht

We merken dat er veel vragen zijn en geruchten rondgaan, vooral over de toedracht. Deze geluiden horen wij ook en we nemen die mee in het onderzoek. Dat is nog in volle gang en we onderzoeken alle mogelijke scenario’s. Als mensen informatie hebben over de mishandeling of de toedracht ervan horen we dat natuurlijk heel graag. Informatie delen kan door te bellen met 0900-8844. Het is ook mogelijk om informatie te delen zonder dat de politie weet van wie de informatie afkomstig is. Mensen kunnen dan bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omdat het onderzoek nog in volle gang is, zullen we in deze fase geen nadere informatie verstrekken.

Oorspronkelijk bericht 29-10-2020 | 19:43

De politie heeft op donderdag 29 oktober aan het eind van de middag vijf aanhoudingen verricht. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling op 28 oktober rond 21.15 uur van een 73-jarige man uit dezelfde plaats. De man kwam enkele uren later te overlijden in het ziekenhuis.

Het gaat om een achttienjarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen (een uit Rozendaal, twee uit Westervoort en een uit Arnhem). De jongens zullen nader worden gehoord over de toedracht en ook over het motief.

Het horen zal –uiteraard met tussenpozen- gedurende enkele dagen plaatsvinden. De politie zal in deze fase geen nadere informatie verstrekken over het onderzoek.