Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen beroving

Gepubliceerd op:

Purmerend - De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een 12-jarige jongen uit Purmerend op de Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend. De Politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur reed het slachtoffer op de fiets vanaf het Wormerplein in de richting van het fietspad naast de Burgemeester D. Kooimanweg. Ter hoogte van de Albert Heijn stonden deels op het fietspad drie jongens. In het voorbijgaan trapte een van de jongens tegen de fiets van het slachtoffer. Hierdoor kwam hij ten val. Terwijl hij op de grond lag, ging een van de jongens er op de fiets van het slachtoffer vandoor. Het slachtoffer kreeg van de overgebleven daders een harde stomp tegen zijn gezicht. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Signalement

De daders voldoen aan het volgende signalement:

De jongen die er op de fiets vandoor ging was een blanke jongen van ongeveer 15 a 16 jaar oud. Hij droeg een felgele dikke winterjas met capuchon en een spijkerbroek Hij had bruin/blond haar.

De twee anderen waren ook 15 a 16 jaar. Een had een blank uiterlijk en een donkerblauwe vest. De andere was lichtgetint en droeg een zwarte hoodie.

2020213997