Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Babbeltruc nep-agent 'Hendriks': verdachte aangehouden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In het onderzoek naar een man die zich in mei 2020 voordeed als politieagent en zo de bankpas van een 89-jarige vrouw wist te bemachtigen, heeft de politie dinsdagochtend 1 september 2020 een 23-jarige verdachte aangehouden.

Nieuwe uniform politie

Met de gestolen bankpas werden grote bedragen gepind. In het onderzoek deelde de politie onder meer duidelijke camerabeelden van een verdachte, wat resulteerde in meerdere tips én herkenning van de man.

Het slachtoffer, woonachtig in Amsterdam-West, wordt woensdagmiddag 27 mei rond 17.15 uur gebeld door een man die zich voorstelt als ‘politieagent Hendriks van bureau Marnixstraat’. Hij geeft aan dat er iets aan de hand is met de bankrekening van het slachtoffer en dat een collega daarom straks langskomt om de bankpas op te halen. Deze ‘collega’ verschijnt niet lang daarna bij het slachtoffer aan de deur en neemt haar bankpas mee. Later blijkt dat iemand voor grote bedragen gepind heeft met de meegenomen bankpas bij verschillende winkels/locaties in Amsterdam-West.

Betrokkenheid andere personen

In het onderzoek van de recherche naar de zaak kwamen camerabeelden van een verdachte naar voren. Deze man wordt ervan verdacht de bankpas op te hebben gehaald bij het slachtoffer én met de bankpas te hebben gepind. Door het verspreiden van de beelden is duidelijk geworden wie hij is. Het staat niet vast dat hij het slachtoffer ook eerder gebeld heeft als ‘politieagent Hendriks’ en de recherche onderzoekt daarom ook de betrokkenheid van andere personen.

Informatie delen

Uiteraard ontvangt de recherche nog steeds graag informatie over deze zaak. Denkt u het onderzoeksteam verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Denkt u slachtoffer te zijn geworden? Of dat dit ook bij u geprobeerd is? Neem dan zelf contact op met de politie via 0900-8844.

Verwijderen beelden

Aangezien de identiteit van de verdachte bekend is, verzoek de politie de publicaties en foto’s met betrekking tot deze man te verwijderen.