Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ontwikkeling in onderzoek naar dode vrouw (26) in Amstelveen

Laatst gewijzigd op:

Amstelveen - Een 26-jarige vrouw is in de vroege ochtend van woensdag 9 september 2020 dood aangetroffen in een woning aan de Suze Groeneweglaan in Amstelveen. De politie hield haar 33-jarige partner aan. Hij zit momenteel vast op verdenking van poging doodslag.

Vrouw van 28 onder verdachte omstandigheden overleden

Rond 4.45 uur kwam op de meldkamer van de politie een melding binnen van een reanimatie van een vrouw. Reanimatie mocht niet meer baten, de 26-jarige vrouw overleed in de woning. De woning is afgezet voor sporenonderzoek en agenten zijn gestart met een buurtonderzoek. Ook medewerkers van Forensische Opsporing (FO) zijn in de woning voor onderzoek. 

Nieuwe ontwikkeling

De politie heeft woensdag 9 september de 33-jarige partner van de vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Nadat de man donderdagavond 10 september was heengezonden, ontstond op basis van het verdere onderzoek een nieuwe verdenking tegen de man en werd hij een dag later opnieuw aangehouden. De man zit nu vast op verdenking van poging doodslag, gepleegd enkele uren voor het overlijden van de vrouw. Het onderzoek naar de feiten en omstandigheden rond de dood van de vrouw gaat voort.

Getuigen

Het onderzoeksteam roept dringend getuigen op die informatie hebben om zich bij de politie te melden. Heeft u iets gezien of gehoord, heeft u meer informatie over een mogelijke aanleiding? Dan vragen wij u om contact op met te nemen met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900- 8844. Wenst u liever anoniem te blijven, bel dan 0800-7000. U kunt ook het onderstaande digitale tipformulier invullen.