Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na grote drugsvondst

Gepubliceerd op:

Rijswijk - Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche van de politie eenheid Den Haag hielden op woensdagochtend 31 maart vier mannen aan. Drie van deze mannen, in de leeftijd tussen 38 en 55 jaar, worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een grote partij verdovende middelen. Deze harddrugs werden aangetroffen in een bedrijfspand aan de Zuiderweg in Rijswijk op 7 januari 2020

Geld en drugs aangetroffen in bedrijfspand.

De recherche kreeg deze mannen in beeld na een langdurig en uitgebreid opsporingsonderzoek. Een 38- jarige man en een 39- jarige man werden aangehouden in Den Haag, de andere een 55- jarige man in Amsterdam. Rechercheurs hebben in drie woningen doorzoekingen gedaan. In een woning in Amsterdam werden grote partijen verdovende middelen, een vuurwapen en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De bewoner van deze woning, een 58- jarige man werd daarom ook aangehouden. De vier aangehouden mannen worden op vrijdag 2 april voorgeleid aan de rechter- commissaris.

Ondermijnende criminaliteit
Criminelen die rijk worden door bijvoorbeeld drugshandel, voelen zich vaak onaantastbaar. Maar dat zijn ze niet. Overheidspartners als politie, gemeente, Openbaar Ministerie en Belastingdienst starten steeds meer onderzoeken om deze zware, ondermijnende criminaliteit aan te pakken.