Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Illegaal feestje: bezoekers bekeurd

Gepubliceerd op:

Asten - De politie heeft vannacht een feestje beëindigd in een bedrijfspand aan de Dijkstraat.

avonddienst, nachtdienst, avond, nacht, donker, surveillance, toezicht, besturen, politieauto, mondkapje, corona, Foto: Korpsmedia / HH

Surveillerende collega’s reden zondagmorgen rond 01.00 uur over de Dijkstraat. Bij een woning zagen ze diverse auto’s geparkeerd staan en mensen op de parkeerplaats. Toen de collega’s gingen controleren hoorden ze luide muziek uit één van de bedrijfsloodsen bij de woning komen. Daarop zijn meerdere eenheden ter plaatse gekomen. 

Feestje

In de loods bleek een feestje aan de gang te zijn. De ruimte was ingericht als een met onder andere een tap- en muziekinstallatie.  Bij het zien van de collega’s gingen diverse bezoekers er vandoor. Uiteindelijk kregen 14 bezoekers een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. Ook de eigenaar van de loods kreeg daarnaast een bekeuring voor geluidsoverlast.

Maatregelen tegen illegale feesten

Illegale feesten kunnen leiden tot verdere verspreiding van het coronavirus, met als gevolg: meer besmette personen en een nog grotere druk op de gezondheidszorg, waardoor de reguliere zorg noodgedwongen moet worden afgeschaald. We blijven langer in deze gedeeltelijke lock-down als de besmettingen niet dalen en de druk op ziekenhuizen niet afneemt. Gemeentelijke handhavers en de politie treden op bij illegale feesten. Waar mogelijk worden boetes opgelegd aan zowel de organisatoren, eigenaren van de betreffende locatie en ook de aanwezigen van een feest. Daarnaast wordt vaak een rapportage opgemaakt voor de gemeente, wat kan leiden tot bestuurlijke maatregelen.