Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vangst illegale neushoornhoorn

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In een onderzoek, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit, naar het online te koop aanbieden van producten van neushoornhoorn, heeft het Team Milieu op vrijdag 26 maart 2021 in een woning een neushoornhoorn aangetroffen en in beslag genomen. De huiszoekingen zijn verricht op locaties in Amsterdam en Hillegom, de neushoornhoorn is aangetroffen op laatst genoemde locatie.

De verdachten, een 58-jarige en 68-jarige man, zijn hangende het onderzoek weer in vrijheid gesteld. Onderzoek van de douane moet vaststellen of het om een echt neushoornhoorn gaat. 
Het team Milieu van de politie Amsterdam, verricht regelmatig onderzoek naar het bezit van en de handel in bedreigde/beschermde diersoorten en producten van deze dieren. 
 

Bedreigde diersoort

De neushoorn is een diersoort, die met uitsterven wordt bedreigd en daarom is het bezit van en de handel in neushoorn en neushoorn producten verboden. In het onderzoek zijn ,tot nu toe, twee verdachten betrokken waartegen proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Strafbaarstelling

Voor het bezit dan wel voorhanden van producten van neushoorns staat een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren, taakstraf of geldboete van ten hoogste 87.000 euro.