Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beroving, diefstal en een explosief bij woning in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Prinsenbeek, Eersel, Roosendaal, Oss - Een bejaarde vrouw liep in maart 2021 door de Paantjensstraat in Prinsenbeek toen haar tas ineens uit haar handen werd gegrist. De dader van deze laffe beroving is vastgelegd op camerabeelden en wordt maandag getoond in de nieuwe uitzending van Bureau Brabant. Hiernaast zoeken we ook de dader die moedwillig een auto vernielde in Eersel, de daders die een explosief bij een woning in Roosendaal achterlieten en een gewapende en agressieve winkeldief in Oss.

woordvoerder in Prinsenbeek

Wie beroofde een 71-jarige vrouw in Prinsenbeek?

Op 11 maart 2021 wordt in Prinsenbeek een 71-jarige vrouw beroofd van haar tas. Dat gebeurt op klaarlichte dag, rond 11.30 uur, in de Paantjensstraat. De vrouw loopt nietsvermoedend door de straat. Met niet ver achter haar aan, de dader. Even verder, en net buiten beeld, wordt de vrouw beroofd. Dat blijkt even later, als de dader weer langs rent. Nu met de tas van de vrouw in zijn handen.

Wie vernielde een auto in Eersel?

Op zaterdag 9 januari vernielt iemand in de Schadewijkstraat in Eersel een auto. Het lijkt alsof hij gewoon langsloopt. Maar even later is hij er weer en dan wordt zijn echte bedoeling duidelijk. Hij heeft zich voorbereid, want hij zet twee houten blokjes met spijkers achter de banden van de auto. Maar dat is nog niet genoeg, want hij krast met iets op de auto. Dan rent hij weg. Maar hij staat wel op beeld.

Explosief bij woning in Roosendaal

De recherche doet onderzoek nadat dinsdagavond 6 april een explosief bij een woning aan de Stephanusdonk is aangetroffen. Het explosief is door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) veiliggesteld en vernietigd. De daders worden gezocht!

Deze dief bedreigde personeel met mes

Op 9 december 2020 loopt een man rond 16.00 uur een computerzaak aan de Walstraat in Oss binnen. Hij kijkt even rond, pakt een computer en wil vervolgens de zaak weer uit lopen. Maar een medewerker die hem in de gaten krijgt houdt hem tegen. Maar dit laat de klant niet zomaar gebeuren.

Hierop ontstaat er een kleine worsteling waarbij de dader met een mes dreigt en zo toch weet te ontsnappen. Zonder buit. Er zijn bewakingsbeelden waarop alles te zien is.

 

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.