Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden op verdenking van witwassen en handel in verdovende middelen

Gepubliceerd op:

Rijen - Politiemensen hebben vrijdag 16 april 2021 rond 17.30 uur op de Oosterhoutseweg een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van witwassen en handel in verdovende middelen.

Stockfoto

De man trok vrijdagmiddag rond 16.30 uur op de Oosterhoutseweg de aandacht van agenten. Hij reed namelijk in een auto waarvan een complete lichtunit miste. Ze gaven de man een stopteken en wilden hem controleren. Toen ze naar de man toeliepen, zagen ze dat hij geen gordel droeg. Ook had de man geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs bij zich. Wel bleek de man in het bezit te zijn van een flink geldbedrag.

Harddrugs

Uit nader onderzoek bleek dat zowel de auto als de man op wiens naam de auto staat (een 20-jarige Amsterdammer) al vaker betrokken zijn geweest bij strafbare feiten, waaronder witwassen en handel in verdovende middelen.
De agenten stelden een nader onderzoek in en troffen verstopt in de auto een aantal zakken aan met daarin kleinere verpakkingen (zogenaamde ponypacks) met daarin vermoedelijk cocaïne. Daarop is de bestuurder van de auto, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op grond van de Opiumwet. De auto waarin hij reed is voor verder onderzoek in beslag genomen. De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt zaterdag verhoord.