Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na schietincident Ekkersrijt

Laatst gewijzigd op:

Son en Breugel - Gisteravond vond een schietincident plaats op het industrieterrein het Ekkersrijt in Son en Breugel. Het was onduidelijk of daarbij iemand gewond is geraakt. Diezelfde avond nog werd een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Een man uit Valkenswaard meldde zich vandaag bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met dit incident.

Recherche en forensische onderzoekeners voeren een onderzoek uit op een plaats delict na een schietinciden

*de getoonde afbeelding is een stockfoto 

Schietincident
De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk. Volgens getuigen zou er gisteren rond 17.45 uur zijn geschoten op de betreffende locatie. Na het incident zijn personen met auto’s vertrokken vanaf de locatie Ekkersrijt. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.

Onderzoek 
Onze forensische rechercheurs onderwierpen de locatie van het schietincident aan een minutieus onderzoek naar sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden we een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Meer weten over wat de politie aan opsporing doet én welke opsporingsmiddelen zij daarbij kan inzetten? Lees het op onze themapagina

Slachtoffer
Ons onderzoek naar mogelijk gewond geraakte personen bij het schietincident leverde in eerste instantie niets op. Daarbij legden we onder meer contact met ziekenhuizen in de omgeving om te kijken of zich daar gewonden met schotwonden of andere opvallende verwondingen hadden aangediend. Vandaag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met het incident en werd nader gehoord.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek naar de bij het schietincident betrokken auto’s kwam de 23-jarige verdachte uit Schiedam in beeld. Hij is gisteravond aangehouden in zijn woonplaats in verband met het schietincident. De exacte rol en het aandeel van de verdachte in relatie tot het schietincident is nog onduidelijk. Daarom doen wij volop onderzoek. De Schiedammer zit vast en hij wordt vandaag uitgebreid verhoord.

Getuigen gezocht
Er leven veel vragen over deze zaak bij onze recherche. Daarom zoeken wij getuigen en/of camerabeelden die ons die ons meer helderheid kunnen verschaffen over dit incident.

Woon of was je toevallig in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met ons als dat nog niet is gebeurd. Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving tijdens het schietincident vragen wij nadrukkelijk om contact met ons te leggen.

Bel ons via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook via onderstaand tipformulier.

Ernstig misdrijf
Een schietincident is een ernstig misdrijf en helemaal in een omgeving waar omstanders ernstig gewond kunnen raken. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan het onderzoek naar de toedracht van deze zaak.