Ga naar content

Politie onderzoekt overval op supermarkt en zoekt getuigen

Laatste update:

Amsterdam - Een supermarkt aan de Admiraal de Ruijterweg is zondagavond 18 april 2021 overvallen door twee mannen. Het tweetal kwam rond 19.50 uur de winkel binnen en liepen rechtstreeks naar een kassa. Daar bedreigden zij een medewerkster met een vuur- en steekwapen en eisten geld. De overvallers wisten geld uit de kassa te graaien en gingen er toen - met een zwart tasje zonder handvatten - rennend vandoor in de richting van de Jan van Galenstraat.

In de omgeving heeft de politie uitgebreid naar de daders gezocht. Via Burgernet is de hulp van het publiek ingeroepen. Dit heeft nog niet geleid tot het vinden van de verdachten. De recherche onderzoekt de zaak. Van de verdachten zijn de volgende signalementen bekend:

Verdachte 1:

- Donkergetinte man
- Tussen de 16 en 22 jaar oud
- 180-185cm lang
- Slank postuur
- Donkere ogen
- Zwarte North Face jas
- Zwart a donkerblauwe broek
- Mondkapje
- Mes met een zwart handvat en breed lemmet

Verdachte 2:

- Lichtgetinte man
- Tussen de 19 en de 24 jaar oud
- 170-175cm lang
- Fors postuur
- Grijze jas of vest
- Vuurwapen

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem (M.) 0800-7000 of via het onderstaande tipformulier.