Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte spuit met pepperspray naar politie

Gepubliceerd op:

Zevenbergen - In de Lage Wipstraat in Zevenbergen is in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 april een bewoner aangehouden door de politie.

De man veroorzaakt al een tijd veel overlast in de straat. Ook vannacht was het weer raak voor de buurtbewoners. De man liep te schreeuwen en te gillen op straat. De politie werd gebeld en agenten kwamen ter plaatse. De man trapte vuilnisbakken omver en de agenten besloten hem aan te houden voor verstoring van de openbare orde.

Toen bleek de man een busje pepperspray op zak te hebben waar hij mee in de richting van de agenten spoot. Hij liep vervolgens zijn woning in.

Een hondengeleider kwam ter plaatse. Ook hij kreeg een spuit pepperspray in zijn gezicht. Vermoedelijk door de aanwezigheid van een politiehond kalmeerde de man en kon hij in zijn woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij gehoord over de hem ten laste gelegde feiten.

Het busje pepperspray is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De hondengeleider heeft aangifte gedaan tegen de man.