Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ontruiming basisschool na anonieme melding

Gepubliceerd op:

Hengelo - Vandaag is in Hengelo een basisschool aan de Luxemburgstraat in Hengelo ontruimd na een anonieme melding. De inhoud van die melding gaf reden om groot op te schalen en met veel hulpdiensten aanwezig te zijn. Rond half vier was de situatie onder controle.

De kinderen van de basisschool zijn ondergebracht in een nabijgelegen sporthal van waar ze konden worden opgehaald door ouders/verzorgers. Ook zijn de woningen rond de school enige tijd ontruimd.

Melding

Rond half twaalf kwam de melding binnen. Direct zijn verschillende eenheden vanuit de politie naar de locatie gegaan en is contact gezocht met de school. Ook andere hulpinstanties kwamen snel naar de locatie. Rond half vier was er geen sprake meer van een verdachte situatie in Hengelo en is het gebied weer vrijgegeven.

Onderzoek

De melding was dusdanig dat direct over is gegaan tot onderzoek. De school en enkele woningen zijn ontruimd, er is een groot gebied afgezet en door het Team Explosieven Verkenning van de politie onderzoek gedaan. In school is niets aangetroffen. Ook was verdere inzet van de aanwezige EOD niet nodig.

Anonieme meldingen

Anonieme meldingen waarin de informatie vraagt om snel handelen worden uiterst serieus genomen. Ons eerste doel is de veiligheid voor de school en de omwonenden. Er is geen acuut gevaar geweest. Ook zijn kinderen, medewerkers van de school en omwonenden niet in gevaar geweest. Morgen kan de school weer open.

Het onderzoek naar de melding loopt.