Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten aangehouden na woninginbraak in Breda

Gepubliceerd op:

Breda - Politiemensen hielden woensdagavond 21 april twee mannen uit Breda en Oosterhout aan nadat zij zojuist in een woning aan de Doenradestraat in Breda hadden ingebroken. De twee verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord.

Aanhouding

De politie ontvangt woensdag 21 april rond 22:40 uur een melding dat twee mannen, die in het bezit zouden zijn van messen, wordt ingebroken in een woning aan de Doenradestraat in Breda. Agenten ter plaatse zien twee mannen met tassen de woning verlaten. De agenten roepen dat de mannen stil moeten blijven staan, maar daar geven ze geen gehoord aan en rennen er vandoor. De agenten gaan achter de mannen aan en treffen een van hen in de Valkenierslaan. Omdat de politiemensen niet weten of dat de verdachte in het bezit is van een mes, word door een politieagent een dienstwapen getrokken. Hierop werkt de verdachte direct mee en wordt hij aangehouden. De andere verdachte wordt in de omgeving gezien door politiemensen. Ondanks dat de agenten opnieuw roepen dat hij stil moest blijven staan, probeert hij opnieuw te vluchten. De man wordt met behulp van pepperspray in de Korte Raamstraat tot stilstand gebracht en aangehouden. Beide verdachten, een 29-jarige man uit Oosterhout en een 22-jarige man uit Breda, zijn overgebracht naar het cellencomplex waar ze door de recherche worden gehoord.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.