Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verkeerscontroles in Enkhuizen

Gepubliceerd op:

Enkhuizen - Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week controles in Enkhuizen.

Verdachte aangehouden na steekincident

Team Verkeer controleerde onder andere op de Lindenlaan, de Dreef, de Bosmankade en de N307. In totaal werden op deze locaties 120 hardrijders bekeurd en op de N307 werd het rijbewijs ingevorderd van een hardrijder na deze een snelheid had gereden van 156 km/uur.

Ook werden bromfietscontroles gehouden en werd gecontroleerd op het juiste vervoer van aanhangwagens. Tijdens de  bromfietscontroles werd 5x een bekeuring uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid. De bromfietsers krijg tevens te maken met een Wacht Op Keuren-signaal (WOK).

Bij de controle op het vervoer met aanhangwagens bleek vaak sprake van niet goed gezekerde lading. Ook werd bekeurd voor het rijden zonder het vereiste BE-rijbewijs