Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie aanhoudingen na gijzeling

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Maandagmiddag wist een 27-jarige vrouw nog net op tijd een appje te sturen naar een vriend dat ze werd gegijzeld. De politie zette alles op alles met onder andere inzet van het arrestatieteam en onderhandelaars. Maandagavond kon de vrouw in veiligheid worden gebracht en zijn er drie mannen aangehouden aan de Godschalkstraat.

Aanhouding op straat

Foto: stockfoto politie

Via WhatsApp stuurde het slachtoffer het bericht dat ze werd vastgehouden aan de Minkestraat. Agenten startten meteen een team en er werd flink op ingezet. Uiteindelijk kwam er naar boven dat de vrouw aan de Godschalkstraat werd vastgehouden. Het arrestatieteam ging er naar binnen en trof daar de vrouw aan. Ze is meegenomen door de ambulance voor onderzoek. Inmiddels is ze uit het ziekenhuis. In het pand zaten drie mannen, twee van 33 en eentje van 32 jaar, allemaal uit Rotterdam. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast. De politie onderzoekt nog wat er zich precies heeft afgespeeld en wie welke rol heeft gehad.

 

UPDATE: het incident blijkt iets genuanceerder te liggen waardoor de aangehouden mannen zijn heengezonden. Het slachtoffer doet geen aangifte meer.