Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden na vondst grote gasflessen

Gepubliceerd op:

Breda - Een oplettende en nadenkende getuige heeft de politie maandagavond op het spoor gezet van een levensgevaarlijke situatie. In een garagebox werden 32 gasflessen gevonden. Er is snel een einde gemaakt aan deze explosieve toestand.

Op maandag 26 april 2021 om 23.15 uur kreeg een centralist van het operationeel centrum een bezorgde buurtbewoner aan de lijn van het teamgebied Weerijs. Hij had gezien dat een man enkele grote gasflessen in een schuur bij een woning aan de Willem Boothstraat naar binnen bracht. Hij maakte zich zorgen om de woningen in de buurt. Gelukkig belde hij de politie.

Waterstof

Politieagenten stelden een onderzoek in. Ze spraken de bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde. Die gaf toestemming om in zijn schuur te kijken. Daar troffen de agenten 32 grote rode gasflessen aan. Na overleg met experts bleek dat deze flessen, met de vermoedelijke inhoud waterstof, vaak gebruikt worden bij het vervaardigen van synthetische drugs. Het is strafbaar om deze flessen te hebben en al helemaal strafbaar om ze zo maar in je schuur op te slaan. Hierop is de bewoner aangehouden en zijn de flessen in beslag genomen.

Melden helpt

Ziet u nu in uw omgeving een soortgelijke levensgevaarlijke situatie. Of merkt u andere dingen op in uw woonwijk, zoals een (wit) busje wat in uw straat geparkeerd staat maar daar helemaal niet thuis hoort. Laat het ons dan weten zodat we het kunnen onderzoeken. Zo kunt u een bijdrage leveren om uw wijk veilig te houden.
Melden kan:
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M