Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grote hoeveelheid hennepplanten en stekken aangetroffen

Laatst gewijzigd op:

Deventer - De politie heeft op donderdag 29 april een combinatie van hennepplanten en stekken aangetroffen aan de Osnabruckstraat in Deventer. Het gaat om een totaal aantal van rond de 6000. De 355 hennepplanten en zo'n 5700 stekken zijn in beslag genomen, evenals twee motoren en een auto. Het onderzoek loopt en vooralsnog is er niemand aangehouden.

De stekkerij en tevens kwekerij werd aangetroffen in een bedrijfspand tijdens een gezamenlijke controle met de gemeente en de Belastingdienst. Samen met verschillende partners worden er vaker controles uitgevoerd in de strijd tegen ondermijning.

 

Hoge prioriteit

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Naast deze alarmerende gevolgen zorgen hennepkwekerijen voor brandgevaar en verloedering. Hennepstekken staan aan de basis van hennepplanten en de aanpak van beiden heeft dan ook hoge prioriteit. 

Melden loont

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

^SV

De voertuigen die in beslag zijn genomen (beeld: politie)