Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Geweldplegers aangehouden

Gepubliceerd op:

Bunschoten - De politie heeft deze week vier verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging aan de Schubertstraat. De laffe mishandeling werd vastgelegd met een telefoon en de beelden rouleerden op internet.

Twee agenten houden man in gebouw aan

In de namiddag van maandag 19 april ontaardde een gesprek tussen een 14-jarige Bunschoter en een viertal jongeren in een escalatie van geweld tegen het minderjarige slachtoffer. De jongen werd geslagen en geschopt terwijl hij op de grond lag. Een 15-jarige Bunschoter probeerde tussenbeide te komen, maar werd ernstig bedreigd. De geweldpleging werd door één van de verdachten vastgelegd en via de sociale media op internet getoond.

Uitgebreid onderzoek

Naar aanleiding van de beelden startte de politie een onderzoek. Hierbij werden meerdere getuigen gehoord en camerabeelden onderzocht. Dit leidde tot het bekend worden van de verdachten die op woensdag 28 april werden aangehouden. Het gaat hierbij om inwoners van Amersfoort in de leeftijd van 14 tot 17 jaar.

OM beslist over vervolging

De minderjarige verdachten zijn verhoord en inmiddels heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het OM zal naar aanleiding van het politieonderzoek een beslissing nemen over strafrechtelijke vervolging van de verdachten.