Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier verdachten aangehouden bij woninginbraak

Laatst gewijzigd op:

Koudekerk aan den Rijn - Agenten hielden zondagochtend 1 augustus rond 04:00 uur vier mannen aan na een woninginbraak aan de Ridderhoflaan. Bij de aanhouding probeerden de verdachten op een agent in te rijden.

Detailopname surveillancewagen

Dankzij een oplettende melder waren agenten snel ter plaatse bij een woninginbraak. Agenten omsingelden de woning, maar de verdachten waren er al vandoor. Een agent op de fiets zag een voertuig de wijk uit rijden, en gaf de bestuurder een stopteken. Hierop gaf de bestuurder gas en reed op de agent in. De agent raakte licht gewond. Agenten konden de inzittenden van het voertuig later aan de Hondsdijk aanhouden. Het gaat om mannen van 20, 21 en twee mannen van 25 uit Zoetermeer en Den Haag. De politie onderzoekt de zaak.
 

Bel 112 bij verdachte situaties
Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.

Getuigen
De politie komt graag in contact met getuigen van deze zaak. Heeft u verdachte omstandigheden gezien in de omgeving van de Ridderhoflaan? Of heeft u beelden van deze omgeving? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Bel 0800-7000.