Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand Alphen

Gepubliceerd op:

Alphen aan den Rijn - In een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg trof de politie vrijdagochtend 13 augustus een grote hennepkwekerij aan. In het pand bevonden zich circa 2500 hennepplanten. Twee mannen (25 en 20 jaar) die in het pand aanwezig waren, zijn aangehouden.

Door alertheid van gebruikers van het bedrijventerrein Rijnhaven en onderzoek van de politie troffen agenten in het bedrijfspand aan de Ondernemingsweg een zeer professionele hennepkwekerij aan. In het pand bevonden zich vier identieke kweekruimtes met daarin circa 2500 hennepplanten. De politie nam de planten en de apparatuur uit de kwekerij (lampen, e.d.) in beslag. De planten zijn vernietigd. Het bleek dat de benodigde stroom illegaal werd afgetapt.

Gevaar hennepkwekerij
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Samenwerking oprollen hennepkwekerijen
De politie werkt bij het oprollen van hennepkwekerijen onder meer samen met gemeenten, woningstichtingen en energieleveranciers. Wilt u hierbij helpen? Bel de politie op 0900-8844 als u vermoedt dat er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit. Blijft u liever anoniem dat kunt ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.