Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man ernstig gewond na steekincident

Laatst gewijzigd op:

Breskens/ Groede - In het duingebied in de omgeving van de Walendijk is een 23-jarig man uit Breskens neergestoken. Hij raakte daarbij ernstig gewond.

getuigenoproep

Op zondag 15 augustus kwam er 4.35 uur een melding binnen dat er in de duinen een man zou zijn neergestoken. Er gingen direct meerdere agenten ter plaatse. Ze troffen op een duinovergang aan de Zeeweg een ernstig gewonde man aan. Deze is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Onderzoek

Er werd ter plaatse direct een onderzoek opgestart wat er toe leidde dat kort na het incident zes personen werden aangehouden. Twee jongens die in het duingebied waren zijn kort na hun aanhouding vrijgelaten. Op een camping in de buurt werden vier verdachten aangehouden. Twee 17-jarige meisjes uit Oostburg en een 16 en  17-jarige jongen uit Maastricht. Wat hun rol bij het incident is wordt onderzocht.

Update

De twee meisjes zijn gehoord en weer in vrijheid gesteld. Ze zijn niet langer aangemerkt als verdachten.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Heeft u in het duingebied rond de Walendijk iets gezien of gehoord rond het tijdstip van het incident? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Of door een tipformulier in te vullen. Vermeld daarbij het zaaknummer 2021217253.