Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tilburger aangehouden na inrijden op opsporingsambtenaar

Laatst gewijzigd op:

Diessen - Vanmorgen is met toestemming van de officier van justitie een 40-jarige Tilburger in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzettelijk inrijden op een buitengewoon opsporingsambtenaar. Het incident vond vrijdagavond 13 augustus jl. plaats op de Ansbaldweg.

Nieuwe uniform politie

De BOA zag die vrijdagavond  rond 21.00 uur een voertuig rijden op de Ansbaldweg en stoppen bij een weiland. Uit de auto werden honden losgelaten, die vermoedelijk op wild aan het jagen waren en zich dus schuldig maakten aan wildstroperij. De opsporingsambtenaar reed naar de auto om de inzittenden aan te houden ter zake overtreding van de wet natuurbescherming.  De BOA parkeerde zijn auto en gaf een duidelijk stopteken toen het voertuig van de verdachte zijn kant op kwam. De verdachte begon harder te rijden en raakte het voertuig van de BOA. Daarna reed hij langs de auto af, dwars door een tuin, richting Middelbeers. De inzittenden werden niet meer aangetroffen.

Reactie burgemeester Weys:

“Onze boa’s zijn op pad met de opdracht om te controleren op strafbare feiten. Dat dit is gebeurd terwijl iemand zijn functie uitoefent is onacceptabel. Iedere overheidsmedewerker moet veilig zijn werk kunnen doen”.