Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Eenentwintig gestolen elektrische fietsen in beslag genomen

Laatst gewijzigd op:

Gouda - De politie heeft zondag 1 augustus om 15.30 uur een 39-jarige fietsendief aangehouden. In de tuin van de ouders van de verdachte, troffen agenten 21 elektrische fietsen en diverse losse accu’s aan. De man uit Gouda is aangehouden op verdenking van heling en diefstal van de fietsen.

diefstal fiets, opengebroken kettingslot, Foto: Korpsmedia politie

Tijdens een onderzoek naar diefstal van elektrische fietsen kwam door camerabeelden van een bewakingscamera deze verdachte in beeld. Op het adres van de ouders van de verdachte troffen agenten meerdere fietsen aan in de tuin. Na een controle van de serienummers bleken meerdere fietsen gesignaleerd als gestolen. Van zes fietsen is de aangever bekend, naar de eigenaren van de overige 15 fietsen wordt nog nader onderzoek gedaan. De 39-jarige Gouwenaar is direct aangehouden.

Tips om diefstal te voorkomen

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. De eenvoudigste manier om het risico op fietsendiefstal sterk te verkleinen is: zet uw fiets goed op slot. Het liefst met twee sloten. In de praktijk staan veel fietsen niet goed op slot en zijn dus kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risi­co op een dag lopend naar huis te moeten.

Stal zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling. Lukt dit niet? Zet uw fiets dan in het zicht en ’s avonds het liefst in het licht van een lantaarnpaal. Zet u uw fiets thuis in de schuur of in de garage, gebruik ook dan de sloten. Heeft uw fiets een los scherm/fietscomputer? Neem die dan mee naar binnen, net als de sleutel van uw accu. Noteer altijd uw framenummer. Dit nummer is uniek voor uw fiets en helpt bij een eventuele aangifte. Lees meer tips op stopfietsdiefstal.nu

Aangifte fietsendiefstal

Is uw fiets gestolen, doe dan altijd aangifte. Geef in de aangifte zoveel mogelijk informatie over de fiets, bijvoorbeeld merk, framenummer, type kleur of andere opvallende kenmerken, dit maakt het opsporen van de rechtmatige eigenaar makkelijker. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.