Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht na gewelddadige diefstal

Laatst gewijzigd op:

Ede - Oog in oog staan met inbrekers in zijn kamer, dat overkwam een 20- jarige man in de nacht van zondag 22 op maandag 23 augustus in een woning aan de Reehorsterweg in Ede. Rond 02.45 uur betraden mogelijk twee inbrekers de woning. De politie komt graag in contact met getuigen van deze woninginbraak.

getuigen gezocht- ter illustratie

Het slachtoffer, een 20- jarige man, was op het moment dat de inbrekers de woning betraden nog wakker. Uit het niets stonden, vermoedelijk, twee inbrekers ook bij hem in zijn slaapkamer. De man werd bedreigd, maar raakte hierbij niet gewond. Er wordt momenteel onderzoek gedaan door de recherche naar wat er exact heeft plaatsgevonden. Daarnaast wordt momenteel ook onderzocht welke goederen zijn buitgemaakt. De forensische opsporing doet onderzoek in en rond de woning. Er is nog niemand aangehouden.

Melding maken helpt

Het onderzoek is momenteel in volle gang. De recherche komt graag in contact met getuigen die meer weten over de zaak, die iets hebben gehoord en/of hebben gezien rond het tijdstip van de inbraak. Ook heeft de recherche nog een aantal andere vragen:

  • Heeft u wellicht iets opvallends gezien eerder op de avond van zondag 22 augustus of wellicht eerder in de week?
  • Wie heeft er in de periode vooraf aan dit incident verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen, motors) gezien in de straat of omgeving?
  • Woont u aan de Reehorsterweg of omgeving en heeft u camerabeelden, maar nog niet gedeeld met de politie? Dan vragen wij u dat alsnog te doen. We zijn benieuwd of er nog iets opvallends te zien is op uw camerabeelden.
  • Het kan ook zijn dat de mogelijke verdachten aan de Reehorsterweg of omgeving eerder hebben verkend. Heeft u in de afgelopen weken iets opvallends gezien of gehoord? Dan horen wij dat alsnog heel graag.
  • Heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Alle tips zijn meer dan welkom!

Contact opnemen kan via 0900- 8844 of volledig anoniem via 0800-7000. In dat laatste geval zijn meldingen voor de politie niet terug te herleiden naar een melder. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek.

Impact

De impact van woningovervallen is groot, vaak zet een overval iemand levens voor langere tijd op zijn of haar kop. Een woning voelt aan als een veilige plek, maar nadien voelt dit wellicht niet meer zo. Elke overval is er daarom één teveel.

2021392912 ^SvD