Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbreker op heterdaad aangehouden dankzij oplettende buren

Gepubliceerd op:

Halsteren - Op de Halsterseweg in Halsteren hielden agenten in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 rond 01.45 uur een man op een fiets staande. Een getuige meldde even daarvoor dat er vermoedelijk werd ingebroken bij zijn buren.

Meerdere buren gingen kijken en troffen sporen aan van een inbraak in een schuurtje. Buiten de schuur stonden nog spullen die vermoedelijk klaar gezet waren om mee te nemen.

De eigenaar van de schuur was inmiddels ook wakker gemaakt door zijn buren. Hij verklaarde dat er onder andere een zaagmachine en een boormachine waren ontvreemd. De man die door de agenten was staande gehouden bleek die goederen bij zich te hebben in een boodschappentas. Op de vraag wat hij midden in de nacht deed met een boor- en zaagmachine in zijn tas kon de man geen sluitend antwoord geven. Hij is aangehouden als verdachte van de gepleegde inbraak.

Het slachtoffer van de inbraak droeg camerabeelden over aan de politie. Die kunnen helpen als bewijs dat de aangehouden verdachte de inbraak daadwerkelijk heeft gepleegd. De man zit nog vast en wordt dinsdag gehoord door rechercheurs. Het gaat om een 38-jarige man uit Ossendrecht. Alle spullen die hij bij zich droeg zijn door de politie in beslag genomen. Het slachtoffer van de inbraak heeft aangifte gedaan. Hij gaat inventariseren welke spullen hij allemaal mist en geeft dit dan door aan de politie om zijn aangifte compleet te maken.

Meld verdachte situaties
De inbraak werd bij de politie gemeld door getuigen. Wij zijn erg blij met dit soort oplettende mensen. We benadrukken vaak het belang van het melden van verdachte situaties. Dit is een voorbeeld van een zaak waarin we, na zo’n melding, ook echt een inbreker konden aanhouden. Neemt u ook een verdachte situatie waar? Laat het ons dan meteen weten. Op die manier vergroten we samen de pakkans van criminelen. Bel 112 wanneer u ook een soortgelijke situatie als hierboven omschreven ziet. De politie acteert direct op dit soort meldingen.