Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden

Gepubliceerd op:

Alphen aan den Rijn - Dankzij een tip van een oplettende melder hield de politie woensdagnacht 25 augustus rond 03:00 uur twee inbrekers aan voor een poging woninginbraak in een woning aan de Voorstraat. Een van de twee verdachten verstopte zich in de kruipruimte van de woning, maar toen de politiehond ter plaatse kwam, kwam de man toch maar tevoorschijn.

Aanhouding op straat

Een oplettende buurtbewoner zag dat twee mannen de woning van buren in gingen en belde de politie. Agenten gingen er meteen naar toe en hielden een van de twee verdachten direct aan.

De andere verdachte verstopte zich in de kruipruimte en wilde daar, ondanks herhaaldelijk verzoek van de agenten om tevoorschijn te komen, niet uit komen. Toen een van de agenten met de surveillancehond de woning in ging en de verdachte de hond hoorde blaffen, kwam de man alsnog uit de kruipruimte en kon hij worden aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Ziet u iets verdachts? Bel 112!
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.