Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie Podcast: 'Als het niet stopt' over stalking

Gepubliceerd op:

Nederland - Luister naar aflevering twee van De Politie Podcast over stalking: 'Als het niet stopt'. In deze driedelige podcastserie vertellen twee slachtoffers van stalking hun verhaal.

stalking, Foto: Korpsmedia politie / istock

Het leven van Claudia en Roos staat op zijn kop als hun ex niet stopt met contact zoeken. Dat gaat van honderden telefoontjes, appjes en e-mails, tot bedreigingen en mishandelingen. Naast het verhaal van de slachtoffers hoor je van experts van Veilig Thuis, het OM, de Reclassering en de Politie hoe zij proberen te helpen bij stalking.

Aflevering 2
Hoe lastig is het om hulp te zoeken en waar kan je terecht als je wordt gestalkt? Claudia en Roos vertellen hoe ze worden lastiggevallen en wat ze proberen om uit de situatie te komen. Politie en Veilig Thuis kunnen hierbij helpen, maar hoe gaat dat in zijn werk? Dat en meer hoor je in aflevering twee van ‘Als het niet stopt’.

Heb jij te maken met stalking?
Als er acuut gevaar is, bel dan 112. Wil je melding of aangifte doen? Of ben je op zoek naar meer informatie? Bel dan naar 0900 - 8844 of ga naar een politiebureau bij jou in de buurt. Je kunt ook terecht bij Veilig Thuis, bel naar 0800 - 2000 of ga naar www.veiligthuis.nl. Hier kun je ook melding doen als niet jijzelf, maar een vriend of familielid gestalkt wordt.

Als het niet stopt
Wil je meer weten over dit onderwerp? De driedelige podcastserie ‘Als het niet stopt’ is te beluisteren via SpotifyGoogle podcast en Apple podcast onder naam van De Politie Podcast. Elke week komt er een nieuwe aflevering online. Vorige week (20 augustus) kwam de eerste aflevering online en volgende week (3 september) volgt aflevering drie, de laatste podcast in de reeks van de Politie Podcast over stalking.