Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Veel overtredingen bij slingerende vrachtauto

Laatst gewijzigd op:

Heemskerk - De politie kreeg maandagavond meerdere telefonische meldingen over een hevig slingerende vrachtautochauffeur die zelfs op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer kwam. Hij reed over de N9 vanaf Julianadorp richting Alkmaar. De vrachtauto met oplegger vervolgde zijn weg over de A9. Bij Heemskerk kreeg de bestuurder van de politie een stopteken en is hij uiteindelijk aangehouden.

drugstester

Tijdens de controle bleek namelijk dat de bestuurder onder invloed verkeerde van drugs, hij was tijdens het rijden niet handsfree aan het telefoneren en hem was de rijbevoegdheid ontzegd om een vrachtautocombinatie te besturen. Deze ontzegging was eerder opgelegd nadat hij drie keer eerder onder invloed in een voertuig was aangehouden. Daarnaast bleek nog een aantal overtredingen aan de vrachtauto, de APK-keuring was verlopen, de auto was niet verzekerd en het kenteken was geschorst.

Van de verdachte bestuurder, een 26-jarige inwoner van Den Helder, is een bloedproef afgenomen. Deze  wordt onderzocht naar de mate van drugsgebruik. De bestuurder is een rijverbod opgelegd. Tegen hem worden meerdere processen-verbaal opgemaakt.

De politie dankt de attente medeweggebruikers die de politie alarmeerden. 112 bellen hiervoor is zeker op zijn plaats.