Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Weer aanhouding voor beroving Pokémonkaarten

Gepubliceerd op:

Kampen/Almere/Lelystad - Vanochtend is in Almere een 28-jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van het opsluiten en beroven van een man uit Kampen op 16 december 2020. Vorige week meldden we al de aanhouding van een van de vermoedelijke berovers en twee andere betrokkenen.

politie

Op 16 december 2020 kwamen twee mannen bij het slachtoffer thuis om exclusieve Pokémonkaarten te kopen. Na maanden van onderzoek werden een man een vrouw aangehouden die ervan verdacht worden een rol te hebben gespeeld bij de beroving. Donderdag 29 juli werd een 29-jarige man uit Almere aangehouden die er van wordt verdacht samen met een handlanger het slachtoffer te hebben opgesloten en de kaarten met een waarde van tienduizenden euro’s te hebben meegenomen. Met de aanhouding van vanochtend denkt de recherche de betreffende handlanger te hebben gevonden. De mannen zitten allebei vast en verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat hun precieze rol is geweest.

De 28-jarige man die vanochtend is aangehouden wordt aankomende vrijdag voorgeleid. Met deze aanhouding denkt het team alle verdachten van de beroving te hebben aangehouden en bedankt iedereen die informatie heeft doorgegeven.

2020594868 MB