Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden voor brandstichting kantoorboerderij De Bilt

Gepubliceerd op:

De Bilt - In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli brak er brand uit in een kantoorboerderij aan de Utrechtseweg in De Bilt. Politieonderzoek wijst uit dat hierbij sprake was van opzet. Donderdagochtend 5 augustus werd hiervoor een verdachte gearresteerd. De politie acht de kans klein dat deze verdachte ook betrokken is bij de brand in het oude zwembad van De Bilt. Deze brand vond een dag eerder plaats.

Verdachte aangehouden voor brandstichting kantoorboerderij De Bilt

Mede dankzij de melding van een alerte burger kwam de politie een 27-jarige man uit De Bilt op het spoor als mogelijke verdachte. Aanvullend onderzoek gaf voldoende aanleiding om deze man op donderdag 5 augustus te arresteren. De verdachte wordt vrijdag 6 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Uw hulp
De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de brand. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Utrechtseweg dat verband zou kunnen houden met de brand op 30 juli, meld het dan bij de politie. Dat kan via ons tipformulier, via ons algemeen politienummer 0900 8844 of meld misdaad anoniem via 0800 7000. Alle informatie kan helpen bij het onderzoek.