Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Podcast: Een dekmantel voor criminelen

Gepubliceerd op:

Nederland - Een huis heeft alle ramen afgeplakt. Of misschien ruik je wel een vreemde geur als je langsloopt. En wie woont daar nou eigenlijk? Het kan zijn dat je een spookwoning gevonden hebt. In de nieuwe podcastaflevering van Onder je neus hoor je alles over spookbewoning.

Aflevering 4 Onder je neus

Spookwoningen zijn woningen waar niemand staat ingeschreven, maar die criminelen gebruiken als dekmantel voor illegale activiteiten. We gaan mee met een grote politieactie tegen spookwoningen. En je hoort het verhaal van agent Jochem, die tijdens een controle een wel heel bizarre ontdekking doet.

Als jij iets ziet dat te maken kan hebben met spookbewoning, bel dan de politie via 0900 – 88 44. En heeft het haast, bel dan 112. Je kunt ook altijd even je wijkagent aanspreken. Wil je liever anoniem blijven? Dat kan ook! Ga dan naar meldmisdaadanoniem.nl of bel met 0800 – 70 00.

Onder je neus

Ondermijnende criminaliteit vindt soms plaats op onverwachte – maar doodgewone – plekken. Op scholen, in schuren en loodsen, maar ook gewoon in doorsneewoningen. De vierdelige podcastserie ‘Onder je neus’ neemt je mee in de wereld van jonge criminelen, drugslabs, ketelbouwers en spookbewoning.

Heb je nog een vraag over deze podcast? Of heb je een idee voor een volgende aflevering, dan kun je ons mail op podcast@politie.nl.