Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie arresteert vier jonge verdachten straatroof

Gepubliceerd op:

Hoek - De politie heeft de afgelopen week vier jongens aangehouden voor een gewapende straatroof op 2 augustus aan de Middenweg.

Rond middernacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus werden twee jongens door een groep van vijf jongens beroofd. De slachtoffers raakten niet gewond en deden aangifte bij de politie, welke een onderzoek startte. De slachtoffers waren een jongen (16) uit Assen en een jongen (15) uit Schijndel. Tijdens de beroving werden de slachtoffers geschopt en geslagen. Ook waren de daders gewapend met een mes en een pistool. Het vuurwapen bleek een neppistool te zijn, welke op een echt pistool leek. De buit was een geluidsapparaat en een paar schoenen.

Politiecellencomplex

Op dinsdag 3 augustus werd op het politiebureau in Terneuzen de eerste verdachte, een jongen (15) uit Biervliet aangehouden. Op woensdag 4 augustus werd in zijn woning in Biervliet een 16-jarige jongen gearresteerd. Op donderdag 5 augustus werd aan de Franz Lisztstraat in Terneuzen een derde verdachte opgepakt, namelijk een 14-jarige jongen uit Sas van Gent. Tot slot werd zaterdag 7 augustus in zijn woning in Sas van Gent een 14-jarige jongen aangehouden. Het viertal verbleef in een politiecellencomplex en werd in de loop van de week verhoord. De laatste twee jongens werden zaterdagmiddag in vrijheid gesteld. De laatste verdachte moet nog worden aangehouden. Het neppistool is nog niet gevonden.