Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zoektocht na eenzijdig ongeluk

Gepubliceerd op:

Hoek - Op de Axelsegatweg is zondagmorgen 8 augustus een dronken man gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeluk. Omdat mogelijk meer inzittenden in de auto zaten, heeft de politie nog enkele uren in een maisveld gezocht.

Het ongeluk gebeurde rond 6.00 uur. Hierbij raakte een auto zwaar beschadigd. De hulpdiensten troffen zo'n tweehonderd meter verderop een 21-jarige man uit Hoek aan. Hij was gewond en vermoedelijk de bestuurder van de auto. Hij had vermoedelijk alcohol gedronken. De man werd naar een ziekenhuis in Belgiƫ gebracht. Via de Belgische autoriteiten is een bloedproef van de man afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maisveld

Mogelijk hadden meer mensen in de auto gezeten. Zo vonden de hulpdiensten een jas onder de auto, waarvan de bestuurder zei dat deze niet van hem was. Hierop werd een zoektocht opgestart. Naast de auto lag een onoverzichtelijk maisveld. Daarom werd achtereenvolgens met behulp van de brandweer, met een politiehond, een drone en tot slot met een politiehelikopter gezocht. Er werd niemand meer aangetroffen. Agenten wisten de eigenaar van de jas te achterhalen. Hij was eerder door de bestuurder thuis afgezet. Rond 11.00 uur werd de zoektocht afgesloten.