Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Patroonhouder in beslag genomen

Gepubliceerd op:

Axel - Dinsdag 30 november 2021, rond 21.45 uur, meldde een getuige dat er overlast was van een mogelijke drugsdealer die vanuit zijn auto zou handelen. Een en ander zou plaatsvinden op de Buthdijk in Axel. Drugs werden niet aangetroffen, maar wel overtrad de man de wet Wapens en Munitie.

Surveillerende agenten gingen ter plaatse en troffen de auto aan. Met de bestuurder is een gesprek gevoerd. Hij verklaarde niets bij zich te hebben dat verband kon houden met drugs en haalde, om dit te bewijzen, het tasje leeg dat hij bij zich droeg. Allerlei voorwerpen uit het tasje legde hij op het dak van de auto.

Eén voorwerp liet hij angstvallig in het tasje zitten, maar toen de agenten vroegen wat hij nu probeerde te verbergen kwam het toch tevoorschijn. Het betrof een patroonhouder van een vuurwapen. Hierop is de 25-jarige man (onbekende woonplaats) aangehouden en hebben de agenten de auto verder doorzocht. Daarbij werden geen bijzonderheden aangetroffen. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar ingesloten. Hij zit nog vast en wordt woensdag gehoord door rechercheurs.