Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Cameravrouw beroofd, politie zoekt getuigen

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - Twee nog onbekende mannen beroofden dinsdag 14 december op de Louis Armstronglaan een videoreporter van haar camera.

Foto journalisten

Het slachtoffer maakte rond 14.50 uur op straat met enkele collega’s beelden voor een videoproductie. Op het moment dat het slachtoffer stond te filmen, kwamen er twee mannen op een scooter aanrijden. Toen stopte de bestuurder. De vrouw  zag dat zijn bijrijder afstapte en op haar afliep. Voor zij het in de gaten had, pakte deze man de camera beet en rukte die van het slachtoffer los. Vervolgens rende de man naar de scooter en sprong achterop. De beide mannen reden weg in de richting van de John Coltranestraat.

Van de twee daders is een beperkt signalement bekend; twee mannen met donkere/zwarte kleding. De bestuurder droeg een jas met een bontkraag met witte vlekken. De bijrijder droeg een Adidas trainingspak met witte strepen op de zijkant.

Oproep getuigen
De politie is een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze straatroof? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Geweld tegen journalisten
Geweld tegen journalisten komt steeds vaker voor. Persvrijheid is een groot goed in onze samenleving en dient beschermd te worden. De politie doet er alles aan om de veiligheid van journalisten tijdens de uitoefening van hun vak te waarborgen. Heeft u iets gezien dat te maken zou kunnen hebben met deze beroving, of heeft u camerabeelden, meld het dan via 0900-8844 of via het tipformulier.