Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vuurwapen, geld en drugs in chalet

Gepubliceerd op:

Vinkeveen - Een 29-jarige bewoner uit Vinkeveen is afgelopen donderdag 9 december op heterdaad aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Rond 07.30 uur ontving de politie een melding van een bedreiging van twee personen. De verdachte zit nog vast voor verder verhoor.

Chalet Vinkeveen

Het incident vond plaats op een recreatiepark in Vinkeveen. Politieagenten die een onderzoek instelden en daarbij de woning doorzochten troffen daarbij een grote som geld aan, diverse wapens en hard- en softdrugs. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek. Daarnaast is het chalet, op last van de gemeente de Ronde Venen, per direct voor drie maanden gesloten.

Samen tegen ondermijning
Overheidspartners werken samen tegen ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onder- en bovenwereld. Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen onroerend goed. Hiervoor hebben ze medewerking nodig van de bovenwereld, zoals makelaars, notarissen en verhuurbedrijven. De komende tijd zullen er vaker integrale controles worden uitgevoerd om ondermijning te voorkomen.

Meld uw vermoedens
Heeft u een vermoeden van criminele activiteiten? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.