Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zwaar vuurwerk in woningen aangetroffen 300 kg in beslag genomen

Laatst gewijzigd op:

Vianen - De politie heeft dinsdagavond een partij van 300 kilo shells in beslag genomen. Het vuurwerk lag in een woning in de gemeente Buren. De identiteit van de verdachte is bekend. Hij is nog niet aangehouden.

Vuurwerk

Uit onderzoek van het team Milieu van de politie in Midden-Nederland bleek dat er in een openbare Telegram-groep zwaar vuurwerk door een persoon werd gekocht. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar een woning aan de Lijsterbesstraat in Vianen. Hier werd 4 kg professioneel vuurwerk aangetroffen. Na verder onderzoek heeft de politie in de Gelderse gemeente Buren een tweede woning doorzocht. Dit bleek de woning van de verdachte. Ook hier werd zwaar professioneel vuurwerk aangetroffen. Dit keer maar liefst 300 kg. Een bonte verzameling bestaande uit shells, knalvuurpijlen en cakes.

De politie heeft in de woning de verdachte niet aangetroffen. Inmiddels is zijn identiteit bekend. Het betreft een 23-jarige inwoner van die gemeente.

De EOD heeft het vuurwerk uiteindelijk uit de woning verwijderd.

Gevaar voor omgeving
Het opslaan, verhandelen en vervoeren van grote partijen vuurwerk kan leiden tot gevaarlijke situaties en grote risico’s voor de omgeving. Dat wil de politie graag voorkomen. Door het in beslag nemen kan het vuurwerk geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken. Heeft u het vermoeden dat iemand vuurwerk verhandelt of dat er ergens (zwaar/illegaal) vuurwerk ligt opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Signalen kunnen zijn dat er in de buurt vaak (zwaar) vuurwerk wordt afgestoken. Ook kan het zijn dat er rond een opslagplek veel activiteit is met onbekende personen en dat er veel wordt gesjouwd met dozen.