Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ruim 250 kilo vuurwerk aangetroffen na anonieme melding

Gepubliceerd op:

Oldebroek - In de avond van donderdag 16 december is er ruim 250 kilo zwaar professioneel vuurwerk aangetroffen in Oldebroek. De vuurwerkvondst is gedaan na een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem.

In totaal werd er 265 kilo zwaar professioneel vuurwerk aangetroffen in een loods op een bedrijventerrein in Oldebroek. De vondst bestond uit cakes, shells en zwaar knalvuurwerk, waaronder nitraten. Op dit moment is er nog niemand aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.

Professioneel vuurwerk is te zwaar en te gevaarlijk voor gebruik door consumenten. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Wat doet de politie tegen verboden vuurwerk?

De politie voert veel (grens)controles uit, inclusief op hoofd- en binnenwegen in Nederland en in het buitenland. Dit doen we samen met onze partners zoals de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie. Daarnaast krijgen we tips over illegaal vuurwerk. Die onderzoeken we en we handelen snel als het vermoeden bestaat dat iemand illegaal vuurwerk heeft of het ergens heeft verstopt of opgeslagen. Dit jaar heeft de politie al meer illegaal vuurwerk in beslag genomen dan afgelopen jaar.

Als u vermoedt dat ergens (illegaal) vuurwerk wordt verhandeld, vragen we u dit altijd te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

2021585938 SL