Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vluchtauto ramt politie tijdens wilde achtervolging door Utrecht

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - Na een wilde achtervolging door Utrecht zijn gisteren twee mannen van 32 en 35 jaar uit Utrecht en Maarssen aangehouden voor een inbraak in een bedrijfspand. De buit: een aantal trays energiedrankjes.

ramkraak

Rond 22:30 uur ontving de politie een melding van de inbraak in het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg. Op het terrein van het bedrijfspand zagen agenten de verdachten in een wit voertuig met hoge snelheid de parkeerplaats over rijden. Hierop volgde een wilde achtervolging door Utrecht. Met de zwaailichten en sirenes aan reden agenten achter de verdachten aan, die de politieauto probeerden te rammen. Ze reden vanaf de Cartesiusweg richting de Vleutenseweg.

Tijdens de achtervolging onder andere richting Oog in al, Ondiep, Overvecht en Zuilen, is het helaas niet alleen gebleven bij spookrijden en door rood rijden. Ook werd schade aan andere voertuigen veroorzaakt. Politievoertuigen werden geramd en liepen flinke schade op. Daarnaast zijn twee scooters aangereden. Een van de bestuurders is hierbij lichtgewond geraakt en de scooters zijn beschadigd.

De verdachten zijn na deze heftige achtervolging aangehouden en zitten vast voor verhoor.