Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie en EOD onderzoeken illegaal vuurwerk en explosieven

Laatst gewijzigd op:

Werkendam - In een woning aan de Nieuweweg onderzoeken politie en EOD dinsdagmiddag en -avond 21 december diverse verdachte explosieve stoffen. De bewoner is gearresteerd.

EOD politie

Diverse agenten gingen rond 15.30 uur naar de woning na een melding van mogelijk illegaal vuurwerk. De politie trof op diverse plekken in de woning verdachte situaties aan, zoals illegaal vuurwerk en mogelijke explosieven. De bewoner werd gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Ontruiming drie woningen

Door een specialist van de politie werd rond 18.45 uur een eerste onderzoek verricht, waarna de Explosieven Opruimingsdienst werd gewaarschuwd. Vanwege het veiligheidsprotocol werden uit voorzorg een brandweereenheid en een ambulance gewaarschuwd. Ook werden de woning en de twee naastgelegen huizen ontruimd. Rond 20.00 uur werd door specialisten van de EOD een onderzoek ingesteld. 

Update woensdag 22 december 2021 omstreeks 11.30 uur  

De politieactie werd rond middernacht beĆ«indigd. De EOD heeft daarna op de daartoe aanwezen plek in Dussen het explosief materiaal onschadelijk gemaakt. De bewoners van de naastgelegen woningen mochten terug naar huis.  

Bij de zoeking werd naast illegaal vuurwerk onder meer een zelf gefabriceerd explosief aangetroffen, een ijzeren pijp met kruit van vuurwerk. Ook zijn drie airsoftwapens en een kruisboog in beslag genomen waarmee de verdachte mogelijk op de openbare weg is geweest. Verder is een kleine hoeveelheid amfetamine aangetroffen.

De verdachte is in verzekering gesteld. Bij het onderzoek worden ook eerdere mogelijk door de verdachte gepleegde strafbare feiten betrokken.