Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen verricht na gewapende woningoverval

Gepubliceerd op:

Apeldoorn - Op woensdag 22 december heeft er rond 08:30 uur een gewapende woningoverval plaatsgevonden aan de Mergelland in Apeldoorn. Er raakte niemand bij gewond. Twee verdachten zijn dezelfde dag nog aangehouden.

Aanhouding

Na de woningoverval zijn de twee verdachten er met een gestolen auto vandoor gegaan. Via Burgernet is er een oproep gedaan aan mensen om uit te kijken naar het voertuig. Uiteindelijk werd de auto in Enschede klemgereden, maar de verdachten wilden er opnieuw vandoor gaan. Samen met de Koninklijke Marechaussee is de politie overgegaan op een achtervolging te voet. Tijdens de achtervolging zijn door de politie en de Koninklijke Marechaussee waarschuwingsschoten gelost. Hierbij is niemand gewond geraakt. Twee verdachten zijn hierna aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Enschede en een 23-jarige man uit Nijverdal. De verdachten zitten op dit moment vast voor verder onderzoek.

Op dit moment onderzoeken we wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning en of er een buit is gemaakt. Daarover is in deze fase van het onderzoek geen informatie te geven.

 

2021595282 SL