Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Belangrijke getuigen gezocht in verband met zware mishandeling

Laatst gewijzigd op:

Almere - Zaterdag 18 december werd tussen 07.30 en 08.00  uur ’s ochtends  een vrouw op de Bankierbaan mishandeld door een man. De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien.  Daarbij is de recherche specifiek opzoek naar twee getuigen die het incident mogelijk hebben gezien.

Zaterdag in de vroege ochtend stapt een 50-jarige vrouw uit Almere in de lift om haar hond uit te laten. Wanneer ze in de lift van haar appartement staat wordt ze uit het niets aangevallen door een voor haar onbekende man. Deze man slaat op haar in en de vrouw raakt hierbij zwaar gewond.

Verdachte ontkomen

Agenten gaan op de melding af en treffen het slachtoffer gewond, maar wel aanspreekbaar, aan. Ze wordt daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De agenten kammen ondertussen de buurt uit op zoek naar de verdachte. Maar die is helaas ontkomen.

Signalement verdachte

De verdachte is gevlucht in de richting van Stedenwijk (Ter Apelpad)

  • Man
  • Donkere huid
  • Donkere kleding
  • Zwart mondkapje 
  • Droeg een capuchon of pet
  • Normaal postuur

Specifieke getuigen gezocht
Er is een onderzoek gestart naar de mishandeling. En tijdens het onderzoek zijn er twee mogelijk belangrijke getuigen in beeld gekomen. De recherche wil heel graag in contact komen met deze getuigen om te horen wat ze hebben gezien.

  • De eerste getuige is een man met een lichte broek en een zwarte jas. Hij loopt die zaterdagochtend 18 december rond 07.45  uur over de Bankierbaar, ter hoogte van de nagelstudio.
     
  • De tweede getuige is een vrouw met een witte tas, met rode letters. Zij is mogelijk de verdachte tegen gekomen op het Ter Apelpad. De verdachte is langs deze vrouw gerend.

Foto's afkomstig van Google Streetview

Bent of kent u de man of vrouw van het signalement?

Bent u misschien getuige geweest van de mishandeling?Weet u misschien wie de verdachte is?

Neem dan contact op met de recherche van politie Almere via nummer 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.  

Bel met de politie

0900-8844

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070