Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Eerder aangehouden verdachte poging doodslag Feyenoord-Ajax heengezonden

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Een 18-jarige Dordtenaar die maandag werd aangehouden omdat hij ervan werd verdacht op 19 december bij Feyenoord-Ajax een steen door de ruit van een politiebus te gooien, is heengezonden en niet langer verdacht in de zaak. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.

Maandag werd een 18-jarige Dordtenaar aangehouden omdat hij ervan werd verdacht een steen naar een politiebus gegooid te hebben. Een agent raakte hierbij gewond en verloor de macht over het stuur. Nader onderzoek maakte duidelijk dat de aangehouden man niet de verdachte van deze poging doodslag is. Het onderzoek naar de verdachte gaat door. Een optie is het publiceren van de beschikbare camerabeelden ter herkenning van de verdachte. Publicatie van deze beelden kan worden voorkomen als de verdachte zichzelf meldt.

Feyenoord-Ajax moest afgelopen 19 december zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. Desondanks stonden rond het stadion honderden supporters. Bij de binnenkomst van de spelersbussen van Feyenoord en Ajax was het erg druk op het van Zandvlietplein en werd er veel zwaar knalvuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk werd ook naar de aanwezige agenten gegooid net als stenen die uit de straat werden getrokken om de agenten te bekogelen.

Eén van de aanwezigen gooide een steen naar een politiebus die toevallig voorbij reed op weg naar een spoedmelding. De verdachte gooide de steen gericht op de bestuurder van de politiebus. De steen ging door de autoruit en raakte de agent achter het stuur. Deze verloor daardoor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon een ongeluk net voorkomen. De agent liep diverse verwondingen op en moest worden behandeld door een ambulance.